poster

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 aprilie 2012

Slujba de lnviere de pe plaja mangalia 

2012

ÎPS Teodosie - „Paştele se pregăteşte pentru toţi oamenii"

 Anul acesta este al zecelea an când Arhiepiscopia Tomisului va oficia slujba de Înviere pe malul mării.

Ceremonialul de aducere a luminii va avea loc pe Plaja Modern şi va începe la ora 23.45. Slujba se va sfârşi la ora 1.00 noaptea. Duminică, la ora 12.00, va avea loc slujba celei de-a doua Învieri, iar la ora 18.00 credincioşii sunt aşteptaţi la Casa de Cultură a Sindicatelor la un concert de Paşte. „Este al zecelea an când oficiem slujba de Înviere pe plajă. Putem spune că este anul jubileu al Paştelui pe malul mării", a transmis ÎPS Teodosie, invitând toţi credincioşii să se alăture ceremonialului. „Paştele este o sărbătoare cosmică, iar întregul univers devine o catedrală. Invităm cât mai mulţi credincioşi la slujba de la malul mării, ca să fim împreună de Paşte", a adăugat ÎPS Teodosie. Prima slujbă de Înviere pe malul mării a avut loc în anul 2002, la Neptun, la cererea tinerilor care se aflau pe litoral pentru sărbătoarea de 1 Mai. Peste 30.000 de persoane au luat parte atunci la slujba de aducere a luminii.
unt deja 10 ani, de când locuitorii din Mangalia şi turiştii sosiţi la malul mării se adună pe plajă, pentru a lua Lumină şi a asista la slujba de Înviere. Primarul oraşului spune că tradiţia va fi respectată şi în acest an şi că programul „Lumină de la malul mării“ a devenit un brand al Mangaliei, pentru că marchează seria manifestărilor dedicate sezonului turistic. Amenajarea locului unde se va ţine sfânta slujbă a Învierii a început încă de luna trecută, iar pictura de pe altarul aflat în aer liber este deja restaurată.  Primarul oraşului Mangalia spune că vor fi instalate şi câteva scaune pentru oamenii mai în vârstă care vin să asiste la slujbă.

luni, 9 aprilie 2012

Noul Titanic

Un milionar român la bordul NOULUI TITANIC. "Când s-au anunţat biletele am luat un Xanax şi am apăsat pe cel mai scump bilet"

Noul Titanic va pleca astăzi, la 19.00 GMT, din portul Southamptom cu 1309 de pasageri la bord, el urmând să refacă traseul celebrului vas de croazieră care s-a scufundat în urmă cu o sută de ani. Printre cei care au plătit pentru această călătorie aniversară se află şi familia milionarului român Cornel Tăbăcaru.
Pregătirile pentru această „călătorie unicat”, după cum o descriu organizatorii, au început în urmă cu cinci ani. Vasul de lux MS Balmoral, va pleca din Southampton duminică, pe 8 aprilie, exact în aceeaşi zi în care, în 1912, Titanicul îşi începea călătoria.
Toate biletele pentru croazieră au fost vândute de la finele anului 2011, preţul variind între 4.429 de dolari şi 12.655 de dolari, potrivit CBC.
Pe 10 aprilie, vasul urmează să ajungă la New York, apoi se va deplasa spre Halifax. Va exista şi un moment special, vasul urmând să ajungă şi în punctul în care în urmă cu o sută de ani, Titanicul se scufunda. Călătăria urmează să se încheie pe 18 aprilie la New York

 


Oameni din 28 de țări s-au îmbarcat duminică pe vasul MS Balmoral, pentru o călătorie de 12 zile pe ruta Titanicului. E o comemorare mai puțin obișnuită a tragediei petrecute acum o sută de ani în apele Atlanticului. „Sperăm să ajungem cu bine la New York”, spune Marie Shipley, unul dintre pasageri, pentru guardian.co.uk. Și, după cum asigură organizatorii, sunt toate șansele ca lucrurile să meargă bine: sunt veste de salvare „mai mult decât suficiente” pentru cei aflați la bord și nu mai există clasa a III-a, acolo unde în urmă cu un secol, 700 de oameni împărțeau două băi.
Aproximativ 800 dintre pasagerii de azi au o legătură personală cu cei din 1912, susțne reverendul Huw Mosford, desemnat capelan pe durata călătoriei. În zorii zilei de 15 aprilie, atunci când vasul va ajunge în punctul în care Titanicul se zdrobea de un iceberg, reverendul va ține o slujbă în memoria celor dispăruți în dezastru. 
Viețile unora dintre cei 1.309 călători care au plătit câte 7.995 de lire sterline pentru călătoria memorială sunt legate de Titanic și în alte moduri. Evan Perelekos (24 de ani) este un împătimit al legendei încă de la patru ani. „Titanicul m-a făcut ceea ce sunt azi. Când eram mic, eram îngrozit să descopăr cum funcționa sistemul claselor la bord. Mi-am jurat că în viața mea n-o să tratez pe nimeni așa cum erau tratați cei aflați la clasa a III-a. Copil fiind, când îmi dădeam seama că desconsider pe cineva, îmi spuneam: «Îți dai seama ce faci?»”.
La acea vreme cel mai mare vas din lume, Titanicul a părăsit portul Southampton pe 10 aprilie 1912, cu destinația New York. La bord se aflau mai mult de 2.000 de călători și membri ai echipajului. Pe 15 aprilie 1912, la ora 2.20 dimineața, vasul s-a scufundat după ce a lovit un iceberg. Aproximativ 1.500 de oameni și-au pierdut viața în apele Atlanticului.
                                                                                                sursa: gandul.info & yahoo news

emag

Faceți căutări pe acest blog